OmiOpi Sparkling Quince, infuserad med japanskt okokt ris
Gör så här:
(Öppna en burk OmiOpi Sparkling Quince och häll av cirka en femtedel. Häll sedan i en matsked japanskt okokt ris i burken och täck över med platsfilm. Låt stå tillslutet i kyl, cirka ett dygn. Lite av kolsyran kommer att försvinna, samtidigt som drycken infuseras med smak från riset. Vid servering, sila upp drinken i en sake-kopp, gärna en gjord av trä för en autentisk japansk känsla. Garnera med en bit färsk gurka).
Vi skandinaver gillar japanskt, och japaner gillar skandinaviskt. Det kändes liksom givet att ta åtminstone en OmiOpi-mocktail i japansk riktning. Ris tänker vi mest på som en maträtt, men det har en väldigt aromatisk smak och används som bekant i tillverkning av sake. Av det faktumet drog vi inspiration och skapade ”Saken är kvitt”. En ”simpel” cocktail som likväl blir en väldigt elegant servering.