125 ml OmiOpi Sparkling Quince
20 ml sockerlag på kryddpeppar, kanel, stjärnanis och mörkt socker
Gör så här:
(Sockerlagen görs genom att koka upp lika delar mörkt socker och vatten, med några kryddpepparkorn, ett par stjärnanis och en kanelstång. Sockret ska lösa sig helt innan plattan stängs av. Låt dra i kastrullen Ells allt svalnat och sila sedan upp i glasflaska. Sockerlagen håller normalt ett par veckor i kyl. Blanda drinken genom att i ett högt glas måtta upp sockerlag och toppa upp med OmiOpi Sparkling Quince. Addera isbitar och rör försiktigt om med en lång sked. Garnera med ett kanderat körsbär).
Vi ville skapa en vintrig drink, som för tankarna till pepparkaksbak och knäckkokning. Den söta men kryddiga sockerlagen i detta recept leder smaklökarna i just den riktningen, och gifter sig gudomligt med syran i rosenkvitten. En perfekt mocktail vid adventsminglet, men för all del också en varm sommardag vid poolen, oavsett hur avlägsen julen kan kännas just då.