OmiOpi Sparkling Quince
15 ml honungssirap
1-2 droppar apelsinblomsvatten
Gör så här:
(Börja med att göra honungssirap genom att hälla en del kokande vatten i två delar fast honung. Rör runt tills honungen löst sig och blivit flytande, om det behövs kan mer kokande vatten adderas. Kyl därefter innan användning. Bygg drinken i ett högt flöjtglas. Börja med att hälla i sirap och någon enstaka droppe apelsinblomsvatten. Toppa sedan upp med OmiOpi Sparkling Quince och rör försiktigt om utan att bubblorna försvinner, men så att honung och apelsinblomsvatten fördelas jämnt i glaset).
Honung och apelsinblom, båda är standardingredienser i orientaliska baklavas. Dessa två blir här en spännande bas i en bubblig och annorlunda alkoholfri drink, som smakar både syrligt och sött, med en liten men naggande god tom av det aromatiska apelsinblomsvattnet.