50 ml reducerad OmiOpi Sparkling Quince med jalapeño
30 ml citronjuice eller rosenkvittenjuice
20 ml sockerlag
Gör så här:
(Börja med att hälla upp en burk OmiOpi Sparkling Quince i en kastrull, och lägg i en halv hackad jalapeño. Låt sjuda/koka tills mängden vätska reducerats till hälften. Låt svalna något och sila upp på glasflaska. Låt svalna helt innan användning. Blanda därefter, i en cocktailshaker, rosenkvittenreduktionen, citronjuice/rosenkvittenjuice och vanligt sockerlag. Skaka med färska isbitar tills det är iskallt och sila upp i ett cocktailglas).
Här ville vi skapa en mocktail som i möjligaste mån efterliknar en cocktail. Genom att addera fyllighet (reduktionen) och hetta (jalapeñon) skapas en nästintill tequilaliknande bas av OmiOpi Sparkling Quince. Därefter följer vi den klassiska 5-3-2-formulan och blandar 50 ml av rosenkvittenbasen med 30 ml syra och 20 ml sötma. Resultatet blir uppfriskande och såklart alkoholfritt, men med en kittlande förnimmelse av jalapeñohetta. Denna mocktail går även att göra som en highball. Följ alla steg ovan men sila istället upp i ett högt glas över färska isbitar, och toppa upp med OmiOpi Sparkling Quince.