Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Mocktail

AN EXECUTIVE DECISION

An executive decision-05
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

50 ml reducerad OmiOpi Sparkling Quince med jalapeño

30 ml citronjuice eller rosenkvittenjuice

20 ml sockerlag

Gör så här:

(Börja med att hälla upp en burk OmiOpi Sparkling Quince i en kastrull, och lägg i en halv hackad jalapeño. Låt sjuda/koka tills mängden vätska reducerats till hälften. Låt svalna något och sila upp på glasflaska. Låt svalna helt innan användning. Blanda därefter, i en cocktailshaker, rosenkvittenreduktionen, citronjuice/rosenkvittenjuice och vanligt sockerlag. Skaka med färska isbitar tills det är iskallt och sila upp i ett cocktailglas). 

Här ville vi skapa en mocktail som i möjligaste mån efterliknar en cocktail. Genom att addera fyllighet (reduktionen) och hetta (jalapeñon) skapas en nästintill tequilaliknande bas av OmiOpi Sparkling Quince. Därefter följer vi den klassiska 5-3-2-formulan och blandar 50 ml av rosenkvittenbasen med 30 ml syra och 20 ml sötma. Resultatet blir uppfriskande och såklart alkoholfritt, men med en kittlande förnimmelse av jalapeñohetta. Denna mocktail går även att göra som en highball. Följ alla steg ovan men sila istället upp i ett högt glas över färska isbitar, och toppa upp med OmiOpi Sparkling Quince. 

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies