Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Rosenkvittenpuré

20231003-IMG_7556
Rosenkvitten frukter

Foto: Marleen Saarloos

Gör så här:

Koka upp hela rosenkvittenfrukter i vatten. Koka tills de mjuknar, 5–10 min beroende på storlek. Koka inte så länge så att kärnhuset spricker. Häll av vattnet och passera frukterna i en trådsil med hjälp av en sked eller slickepott. Det är lättast om kärnhusen håller sig intakta så skrapa frukten från kärnhusen och släng dem sedan.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies