125 g smör
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ krm flingsalt
1 äggula
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
8 msk kvittenpuré, ca 120 g
florsocker
lättvispad grädde eller vaniljglass
ev jordgubbar eller hallon
Gör så här:
1. Hacka ihop smör, mjöl, socker och salt till en smulig deg, för hand eller i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ i frysen ca 30 min eller i kylen ca 1 tim.
3. Värm ugnen till 200°.
4. Nagga botten med en kniv och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
5. Vispa ihop fyllningen för hand i en skål. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 30–35 min tills fyllningen har stannat.
6. Låt pajen kallna helt. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och gärna jordgubbar eller hallon.