Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Rosenkvittenpaj
12 bitar

Kvitten_Paj_10530fi8
Rosenkvitten frukter
Pajdeg:

125 g smör

3 dl vetemjöl

½ dl strösocker

½ krm flingsalt

1 äggula

Fyllning:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vispgrädde

8 msk kvittenpuré, ca 120 g

Garnering:

florsocker

lättvispad grädde eller vaniljglass

ev jordgubbar eller hallon

Gör så här:

1. Hacka ihop smör, mjöl, socker och salt till en smulig deg, för hand eller i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ i frysen ca 30 min eller i kylen ca 1 tim.

3. Värm ugnen till 200°.

4. Nagga botten med en kniv och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

5. Vispa ihop fyllningen för hand i en skål. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 30–35 min tills fyllningen har stannat.

6. Låt pajen kallna helt. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och gärna jordgubbar eller hallon.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies