Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Pasta med rosenkvitten, räkor, vitlök och chili
4 port

Kvitten_Pasta_10552fi8
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

500 g räkor med skal

2 krukor persilja

4 port linguine eller spaghetti (ca 400 g)

4 vitlöksklyftor

1–2 tsk chiliflakes

½ dl olivolja

2 msk pressad saft från tinad hel rosenkvitten

salt

2 msk smör

flingsalt

Gör så här:

1. Skala räkorna och hacka persiljan.

2. Koka pastan i rikligt med vatten och salt så den blir al dente enligt anvisningen på förpackningen.

3. Skala vitlöksklyftorna, skiva dem tunt och hacka sedan fint.

4. Fräs vitlök och chiliflakes i en stor stekpanna i olivoljan på medelvärme tills det fått lite färg utan att brännas.

5. Fräs med räkorna någon minut och tillsätt rosenkvittensaften.

6. Lyft den kokta pastan ur vattnet och lägg ner i pannan med räkorna. Klicka i smöret, salta och vänd runt med persiljan.

7. Tillsätt ev lite av pastavattnet om det känns för torrt. Servera direkt.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies