500 g räkor med skal
2 krukor persilja
4 port linguine eller spaghetti (ca 400 g)
4 vitlöksklyftor
1–2 tsk chiliflakes
½ dl olivolja
2 msk pressad saft från tinad hel rosenkvitten
salt
2 msk smör
flingsalt
Gör så här:
1. Skala räkorna och hacka persiljan.
2. Koka pastan i rikligt med vatten och salt så den blir al dente enligt anvisningen på förpackningen.
3. Skala vitlöksklyftorna, skiva dem tunt och hacka sedan fint.
4. Fräs vitlök och chiliflakes i en stor stekpanna i olivoljan på medelvärme tills det fått lite färg utan att brännas.
5. Fräs med räkorna någon minut och tillsätt rosenkvittensaften.
6. Lyft den kokta pastan ur vattnet och lägg ner i pannan med räkorna. Klicka i smöret, salta och vänd runt med persiljan.
7. Tillsätt ev lite av pastavattnet om det känns för torrt. Servera direkt.