Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Marmelad på rosenkvitten och äpple

Kvitten_Marmelad_10330fi8
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

300 g rosenkvitten

200 g äpple

1 ½ dl vatten

300 g syltsocker

1 dl vatten

ev 100 g fint tärnat äpple

Gör så här:

1. Skala och klyfta rosenkvitten. Ta bort alla kärnorna. Skala och kärna ur äpplena.

2. Koka frukten i vatten ca 10 min tills den är helt mjuk.

3. Passera all frukt genom en trådsil.

4. Blanda purén med socker och vatten i en ren kastrull. Tillsätt ev fint tärnat äpple. Koka blandningen i 5–10 min.

5. Häll upp marmeladen i fina, rena burkar.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies