Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Majonnäs med rosenkvitten
ca 2 ½ dl

Kvitten_Majonna¦ês_10360fi8
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

2 äggulor

1 msk pressad saft från tinad hel rosenkvitten

2 tsk fransk senap

1 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

ca 2 dl rapsolja

Gör så här:

1. Bäst resultat blir det om alla ingredienser är rumsvarma.

2. Blanda äggulor, rosenkvittensaft, senap, vinäger och salt i en bunke.

3. Vispa med elvisp eller för hand medan oljan först droppas ner och sedan sakta hälls i en tunn stråle. Se till att oljan hela tiden vispas in i äggulorna.

4. Smaka av majonnäsen med ev mer salt och t ex vitlök, tryffelolja eller chiliflakes beroende på vad den ska serveras till.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies