3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller honung
4 äggulor
1 dl strösocker
ca 4 msk rosenkvittenpuré
Gör så här:
1. Sjud mjölk, grädde och glykos till första bubblan i en kastrull.
2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt med elvisp. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggulorna. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills det börjar tjockna och glassmeten är 83°.
3. Häll i en bunke, täck med plastfilm och låt kallna helt.
4. Smaka av med rosenkvittenpuré och kör i glassmaskin.
5. Om inte glassen ska ätas direkt kan den frysas in i en burk. Ta fram glassen en stund i rumstemperatur innan den ska serveras.
Tips: Finns ingen glassmaskin kan den kalla glassmeten ställas i frysen. Rör sedan glassen var 30:e minut under infrysning tills den har konsistens som en krämig glass.