Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Rosenkvittenglass
4 port

Kvitten_Glass_10588fi8
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

3 dl mjölk

1 dl vispgrädde

1 msk glykossirap eller honung

4 äggulor

1 dl strösocker

ca 4 msk rosenkvittenpuré

Gör så här:

1. Sjud mjölk, grädde och glykos till första bubblan i en kastrull.

2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt med elvisp. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggulorna. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills det börjar tjockna och glassmeten är 83°.

3. Häll i en bunke, täck med plastfilm och låt kallna helt.

4. Smaka av med rosenkvittenpuré och kör i glassmaskin.

5. Om inte glassen ska ätas direkt kan den frysas in i en burk. Ta fram glassen en stund i rumstemperatur innan den ska serveras.


Tips: Finns ingen glassmaskin kan den kalla glassmeten ställas i frysen. Rör sedan glassen var 30:e minut under infrysning tills den har konsistens som en krämig glass.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies