Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Varm sås med rosenkvitten
4 port

Kvitten_Varm_sa¦ès_10426fi8
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

2 dl vispgrädde

2 dl crème fraiche

1 buljongtärning för fisk, grönsaker eller kyckling

ca 2 msk pressad saft från tinad hel rosenkvitten eller riven frusen rosenkvitten

salt och ev svartpeppar

Smaksättning:

2 msk hackade färska örter, t ex gräslök, persilja

eller dill

ev chiliflakes, till kyckling eller vegetariskt

ev forell - eller stenbitsrom, till fiskrätter

Gör så här:

1. Värm grädde, crème fraiche och buljongtärning under vispning.

2. Smaksätt med rosenkvittensaft eller riven frusen rosenkvitten. Smaka av med salt och ev peppar.

3. Vänd ner örter och ev smaksättning som chiliflakes. Ev rom vänds ner precis före servering.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies