200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
½ dl mjölk
ca 4 msk pressad saft från tinad hel rosenkvitten
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
75 g smör, rumsvarmt
200 g färskost naturell
2 dl florsocker, siktat
½ krm vaniljpulver
ca 3 msk fluffigt riv av hel frusen rosenkvitten
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200°.
2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk
och kvittensaft.
3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12
muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.
4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Ta ur muffinsplåten, ställ på ett galler och låt kallna helt.
Frosting:
1. Vispa upp smöret tills det är krämigt. Tillsätt färskosten och vispa till en fast kräm. Sikta ner florsocker och vaniljpulver och rör eller vispa slätt. Smaka av med kvitten. Lägg ev upp i spritspåse.
2. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen.