Rosenkvitten logotyp
Följ oss
Matrecept

Cupcakes med rosenkvitten
12st

Kvitten_Muffins_10612fi8
Rosenkvitten frukter
Ingredienser:

200 g smör, rumsvarmt

3 dl strösocker

3 ägg

½ dl mjölk

ca 4 msk pressad saft från tinad hel rosenkvitten

4 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

Frosting:

75 g smör, rumsvarmt

200 g färskost naturell

2 dl florsocker, siktat

½ krm vaniljpulver

ca 3 msk fluffigt riv av hel frusen rosenkvitten

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk

och kvittensaft.

3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12

muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Ta ur muffinsplåten, ställ på ett galler och låt kallna helt.


Frosting:

1. Vispa upp smöret tills det är krämigt. Tillsätt färskosten och vispa till en fast kräm. Sikta ner florsocker och vaniljpulver och rör eller vispa slätt. Smaka av med kvitten. Lägg ev upp i spritspåse.

2. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen.


 


Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Rosenkvitten använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies