Vi på Rosenkvitten.se och OmiOpi.se vill varmt gratulera Ida Bauhn till den imponerande segern i tävlingen Årets Kock 2025, ett bevis på kreativitet, noggrannhet och innovativ matlagning. Hon gjorde verkligen ett starkt avtryck och visade att nytänkande kombinerat med hantverk fortfarande ligger i framkant.
Foto: Marleen Saarloos
Vi blev extra glada när vi läste att Ida använde rosenkvitten i sitt vinnarmoment: osträtten (söt/salt) där hon serverade Hallands Himmel tillsammans med skum på Wrångebäck och ostsablé på Gammel Pär, rosenkvitten och päronkompott.
Att se rosenkvitten användas på den kulinariska toppnivån gör oss stolta och inspirerade, ur vårt perspektiv lyfter det verkligen fram vilken potential denna buske har, både dekorativt och smakmässigt.
Vill du läsa mer om Idas seger och hela menyn? Klicka här: Läs mer via länken: IDA BAUHN ÄR ÅRETS KOCK 2025 | Stureplansgruppen
Återigen, stort grattis, Ida! Tack för att du visar vilken plats rosenkvitten kan ta i kreativ matlagning.